Home Geschiedenis De ligging Bezienswaardigheden Over ons Route Verhuur Contact
Jantje zag eens hagel vallen, Ohhh als eieren zo groot
Jantje zag eens hagel vallen, Ohhh als eieren zo groot

Afgelopen zaterdagavond is het hier in La Frette noodweer geweest, er kwamen geen hagelstenen maar ijsklompen uit de lucht vallen gemiddeld 4 tot 10 centimeter groot, bloemvormig met scherpe punten. De ravage is groot en bij iedereen in de commune zitten er gaten in het dak, deuken in de auto’s, ruiten zijn gesneuveld, zwembaden gescheurd.

Gelukkig hebben wij een dak van antieke gebakken tegeltjes van 5 bij 10 centimeter waardoor er geen lekkage is ontstaan, wel zijn er veel dakpannen gebroken die vervangen moeten worden. We staan bij de dakdekker als laatste op de lijst want eerst de mensen met gaten in het dak en lekkages gaan voor. Onze auto is opgeleukt “opgedeukt” en het zwembad dat net was gevuld is weer half leeg doordat een ijsbrok een gat in de wand heeft geslagen.

De gite is vrijwel gespaard gebleven, zo ook het kippenhok.

De tuin is een ravage met afgebroken bloemen, geknakte planten, de groententuin heeft ook aardig wat schade opgelopen en het is te hopen dat de appelbomen niet teveel zijn beschadigd.

De oudere inwoners in La Frette (les Anciennes) hebben zoiets nog nooit meegemaakt.

2012-07/gite4-001.jpg

2012-07/gite4-003.jpg

2012-07/gite4-004.jpg

2012-07/gite4-005.jpg

Een of meer reacties staan in de wachtrij om goedgekeurd te worden.


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.